Peterschap


Serge Pauwels (Lier, 21 november 1983), doorliep zijn jeugdopleiding bij Edegem Bicycle Club. Serge begon met wielrennen op zijn 15 jaar en sloot zich aan bij de club als nieuweling. In de juniorenreeks was Serge een nationaal toprenner, Serge veroverde een tiental overwinningen en talrijke ereplaatsen. Vanaf de beloftenreeks maakte Serge de logische overstap naar een professioneel gestructureerd beloftenteam.

Serge Pauwels begon zijn professionele carrière in 2004 bij het opleidingsteam van Rabobank. In 2006 kwam hij uit voor het Belgische Chocolade Jacques team. In 2009 mocht Serge de overstap maken naar het Pro-Tour team Cervelo. Door zijn knappe prestaties als superknecht van Carlos Sastre, kreeg Serge de mogelijkheid over te stappen naar het splinternieuwe Team Sky.

In 2012, 2013 en 2014 fietste Serge Pauwels voor het Belgische Omega Pharma – Quick.Step team. In 2015 tekende Pauwels voor MTN-Qhubeka, de Zuid-Afrikaanse ProContinentale wielerformatie die eerder al onder meer Matthew Goss, Theo Bos en Edvald Boasson Hagen wist te strikken. Daarna volgde de overstap naar Team Dimension Data. In 2019 komt Pauwels uit voor het CCC Team.

Wij wensen Serge het allerbeste toe en zijn fier dat Serge “Peter” is van ons team!